fbpx

Peste 10 mii de locuințe certificate, 40+ de proiecte, de peste 1 miliard și jumătate de euro

„România Construiește și cred că construiește foarte bine, toți cei prezenți în acest panel construiesc responsabil și sustenabil. Toți cei de aici construiesc clădiri verzi, certificate după diverse standarde, standarde internaționale sau locale. Discutând de standardele locale, Romania Green Building Council a dezvoltat standardul Green Homes, care certifică proiectele rezidențiale. Este un standard care a preluat cele mai bune practici, cele mai dinamice și cele mai actuale elemente de sustenabilitate, iar în acest moment putem să spunem că în România avem peste 10 mii de locuințe certificate după acest standard, în peste 40 de proiecte, totalizând o valoare de peste 1 miliard și jumătate de Euro.

Dacă discutăm de segmentul industrial, cred că 90% care construiesc în acest moment își certifică clădirile după standarde internaționale, la fel și cei care construiesc clădiri de birouri. În acest moment, în București avem 35% dintre clădirile de birouri certificare ca și clădiri verzi, față de 0, cât aveam în 2007-2008. Cred că avem o evoluție destul de bună, iar dacă vom continua, ne vom poziționa bine la nivel European.

Aflǎ mai multe la https://www.borocommunication.ro/andrei-botis-rogbc-avem-peste-10-mii-de-locuinte-certificate-in-peste-40-de-proiecte-totalizand-o-valoare-de-peste-1-miliard-si-jumatate-de-euro/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

SUNĂ ACUM!