fbpx

Preţurile chiriilor au explodat inexplicabil în aşteptarea studenţilor!

Sume fabuloase pentru doar câţiva metri pătraţi!

Toamna se numără bobocii, dar şi escrocii. Studenţii care îşi caută camere cu chirie în marile oraşe se lovesc de specula imobiliară. Preţurile explodează inexplicabil, iar tinerii veniţi din provincie ajung să plătească sute de euro pentru câţiva metri pătraţi.

Ionuţ are 19 ani şi vine din Târgovişte. Este student în primul an la Politehnică şi îşi caută chirie, numai că bugetul său de 700 de lei e sub orice ofertă din Capitală.

“Faţă de alte oraşe, sunt destul de mari preţurile în Bucureşti! O să merg la cămin cel mai probabil, dacă nu, la cunoştinţe, dacă găsesc”, se plânge Ionuţ, un viitor chiriaş în Capitală.

Chiriile din Bucureşti au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 6 ani. Dacă o garsonieră se închiria anul trecut cu 250 de euro pe lună, preţul depăşeşte acum 400 de euro.

Reporterii Observator au intrat în pielea studenţilor şi au căutat o locuinţă convenabilă. Li s-a cerut, pentru o garsonieră de numai 30 de metri pătraţi, în zona Tineretului, o sumă piperată: 420 de euro. Atenţie, preţul nu este negociabil.

Toamna este perioada speculei imobiliare. Cei mai mulţi proprietari cresc preţurile, odată cu începerea anului universitar.

“Pentru că în perioada verii, majoritatea locuinţelor rămân neocupate, proprietarii ar trebui să îşi acopere în cele 8-9 luni veniturile generate pentru întreaga perioadă”, explică Andrei Botiş, directorul unei agenţii imobiliare.

Aflǎ mai multe la https://observatornews.ro/social/preturile-chiriilor-au-explodat-inexplicabil-in-asteptarea-studentilor-220550.html

Leave a Comment

Your email address will not be published.

SUNĂ ACUM!