fbpx

Prezentul si viitorul constructiilor sustenabile

Prezentul si viitorul constructiilor sustenabile, dezbatut de participantii prezenti la conferinta “Sustainable buildings – A step into the future”, organizata de Idea Events si Let’s Do It, Romania!

Conferinta-dezbatere ”Sustainable buildings – A step into the future”, organizata de Idea Events si Let’s Do It, Romania!, a avut loc in data de 5 iulie 2016, la hotel Radisson Blu Bucuresti. Partenerul principal al evenimentului a fost Kaufland Romania.

Prin actiunile sale directe, sau prin sprijinirea activitatilor altor organizatii de profil, Kaufland Romania s-a dovedit a fi un sustinator activ al cauzei mediului inconjurator si al proiectelor de dezvoltare durabila.

Speakerii prezenti la eveniment, impreuna cu specialistii invitati, au discutat si au tras concluzii cu privire la cele mai recente trenduri in materie de constructii sustenabile, au vorbit despre beneficiile cladirilor verzi din punct de vedere al relatiei dezvoltator-investitor-ocupant, au subliniat importanta unui management al cladirilor asumat si profesionist si au incurajat initiativele de a construi si de a locui sustenabil.

Lori Collin a fost primul speaker al conferintei si a vorbit despre beneficiile conferite de traiul intr-o cladire sustenabila, atat din perspectiva sa de ocupant al unei locuinte de acest tip, dar si din punctul de vedere al specialistului in domeniul imobiliar, care a inteles si promoveaza necesitatea de a construi si a locui intr-un mod sustenabil.

Oana Stamatin – Associate Director Colliers International a vorbit despre sustenabilitate in operare si legatura dintre constructii si operarea acestora. In prezentarea sa, Oana Stamatin a vorbit despre interdependenta celor 3 piloni ai sustenabilitatii: mediu, social si financiar si despre modul in care operarea unei cladiri se afla in sinergie cu cele 3 elemente.

Monica Ardeleanu – Director Executiv Romania Green Building Council a subliniat importanta imbunatatirii conditiilor de dezvoltare a acestui sector si a prezentat programele Ministerului Mediului, care incurajeaza achizitia unor astfel de imobile.

Andrei Botis, Managing Partner NAI Romania, a prezentat situatia actuala a cladirilor sustenabile din segmentul de birouri din Bucuresti, mentionand faptul ca din totalul de circa 2,5 milioane de metri patrati, cei peste un milion certificati green reprezinta un raport bun pentru o capitala europeana. Acest aspect a fost luat in discutie si de catre Dimitris Pergamalis, Head of Construction and Development al Globalworth, care a vorbit despre cladirile verzi din portofoliul Globalworth si despre modul in care, prin masuri necostisitoare, oricine poate reduce consumurile. In ceea ce priveste latura rezidentiala, s-a tras concluzia ca exista un trend ascendent al cererii pentru astfel de cladiri.

Aflǎ mai multe la https://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/200680/p-prezentul-si-viitorul-constructiilor-sustenabile-dezbatut-de-participantii-prezenti-la-conferinta-sustainable-buildings-a-step.html

Leave a Comment

Your email address will not be published.

SUNĂ ACUM!