fbpx

Ce se prefigureaza in imobiliare: investitorii tot mai interesati, dar vor mai avea ce sa cumpere?

Piata imobiliara a reintrat pe o bucla ascendenta, tot mai multi investitori uitandu-se cu interes la Romania. Pentru a doua jumatate a anului, consultantii se asteapta la tranzactii de peste 800 mil. euro, dar si la reintoarcerea investitorilor inactivi in piata.

“Dupa o lunga perioada marcata de un trend descendent in piata imobiliara (2009-2013) si o relativa stagnare in 2014, prima jumatate a anului 2015 anunta o revigorare a pietei imobiliare. Continuarea unor proiecte incepute inainte de criza financiara in special in piata spatiilor comerciale si de birouri ca si demararea altora noi reprezinta argumente solide in acest sens. Tendinta de expansiune a pietei imobiliare se resimte atat in capitala, cat si in provincie”, spune Andrei Botis, managing partner al NAI Romania. “Sunt intr-adevar investitori care se uita la oportunitatile existente si la Romania. Acestia se impart in cateva categorii: active in Romania in ultimii 3-7 ani (NEPI, Globalworth, Immofinanz etc), prezenti in Romania dar inactivi dupa 2008, investitori care evalueaza oportunitatile din Romania fara sa fi achzitionat inca. Ne asteptam ca din ultimele doua categorii sa vedem din ce in ce mai multi tranzactionand active in urmatoarele 12 luni”, spune si Silviana Badea, head of capital markets in cadrul JLL, care adauga ca potentialul este ca volumul de investitii din al doilea semestru sa se ridice la 800 mil. euro.

Aflǎ mai multe la https://www.birouinfo.ro/articol/stiri/ce-se-prefigureaza-in-imobiliare-investitorii-tot-mai-interesati-dar-vor-mai-avea-ce-sa-cumpere

Leave a Comment

Your email address will not be published.

SUNĂ ACUM!