fbpx

Piaţa investiţiilor a explodat în 2014: volumul a crescut de patru ori. Ce urmează în 2015?

Volumul achizitiilor de proiecte imobiliare a explodat in 2014, crescand de la 300 milioane euro in 2013, la circa 1,2 miliarde de euro, in special ca urmare a tranzactiilor a doi investitori, NEPI si Globalworth.

„O surpriza placuta a reprezentat-o evolutia pietei investitionale, primul trimestru din 2014 inregistrand un volum transactional similar cu cel al intregului an 2013. Per total volumul investitional va atinge aproape 1,2 miliarde euro, cel mai mare nivel din 2008 pana in prezent”, spune Laura Dumea Bencze, head of research in cadrul CBRE Romania.

Potrivit lui Andrei Vacaru, head of research&consultancy la JLL, evolutia recenta din piata de investment este asemanatoare cu progresele inregistrate in Cehia si Polonia in urma cu 2-3 ani, piete mult mai mature decat cea romaneasca.

Andrei Botis, managind partner NAI Romania, spune ca randamentele au inregistrat o usoara compresie in 2014. “Segmentul investitional cunoaste anul acesta cea mai mare crestere din 2008. Dat fiind indicatorii principali de performanta randamentul a inregistrat o usoara compresie. Chiar daca tendinta generala este aceea de raspandire la nivelul intregii tari, totusi Bucurestiul ramane piata cea mai atractiva pentru investitori”, a explicat Botis.

Aflǎ mai multe la https://www.wall-street.ro/special/professional-real-estate/177341/piata-investitiilor-a-explodat-in-2014-volumul-a-crescut-de-4-ori-ce-urmeaza-in-2015.html

Leave a Comment

Your email address will not be published.

SUNĂ ACUM!